STROJE A ZARIADENIA – PREDAJ
Zabezpečujeme výrobu nášho odkôstkovača a drviča v jednom; pri aktuálnych cenách nerezu a ďalších materiálov vieme dodať toto zariadenie za cenu 3 300 € + 660 € DPH = 3 960 € s DPH. Toto zariadenie vyhotovujeme na objednávku
Dopravu v rámci Slovenskej republiky zabezpečujeme a hradíme my, avšak v prípade osobného prevzatia odrátame bonus v sume 300,00 € s DPH
Objednávky na odkôstkovače a príslušenstvo k nemu vieme zabezpečiť výlučne na objednávku, a to po zložení zálohy 30% z ceny s DPH s našim záväzkom dodania do 6 až 8 týždňov (v období január-apríl) a do 12 týždňov (v ostávajúcom období roka) od pripísania zálohy na náš účet na základe nami vystavenej predfaktúry s DPH. Video ukážka
Ide o viacfunkčný prístroj na spracovanie ovocia, a to spoľahlivý a efektívny odkôstkovač (pre slivky, marhule, čerešne), ktorý je zároveň aj drvič ovocia (pre jablká, hrušky) po rýchlej výmene rezného kotúča a vyvýšenia násypníka podľa inštruktážneho videa.
Tento prístroj (odkôstkovač a zároveň drvič) bol vyvinutý a otestovaný za niekoľko rokov vlastnej prevádzky pri príprave ovocných kvasov pre pestovateľov našej pestovateľskej pálenice, čo vzišlo aj z negatívnej skúsenosti používaním rôznych lacných verzií odkôstkovačov v minulosti, ktoré neboli efektívne, keďže nedokonale odkôstkovali, a tie ktorým sa podarilo odstrániť dužinu z kôstky, tak len za dlhší čas, a teda za väčších prevádzkových nákladov, čo po prekalkulovaní spotreby elektrickej energie, vody a straty času na obsluhe, sa v konečnom dôsledku preukázali ako drahé a neefektívne zariadenia.
S poukazom na odporúčanie komisie z 2. marca 2010 zverejneného v Úradnom vestníku EÚ pod č. 2010/133/EU, ktoré sa týka prevencie a zníženia kontaminácie liehovín z kôstkovíc a z výliskov kôstkovíc etylkarbamátom a monitorovania hodnôt etylkarbamátu v týchto nápojoch, je potrebné zdôrazniť dôležitosť odkôstkovania spracovávaného ovocia na kvas.
Ide o viacfunkčný prístroj na spracovanie ovocia, a to spoľahlivý a efektívny odkôstkovač (pre slivky, marhule, čerešne), ktorý je zároveň aj drvič ovocia (pre jablká, hrušky) po rýchlej výmene rezného kotúča a vyvýšenia násypníka podľa inštruktážneho videa. Tento prístroj (odkôstkovač a zároveň drvič) bol vyvinutý a otestovaný za niekoľko rokov vlastnej prevádzky pri príprave ovocných kvasov pre pestovateľov našej pestovateľskej pálenice, čo vzišlo aj z negatívnej skúsenosti používaním rôznych lacných verzií odkôstkovačov v minulosti, ktoré neboli efektívne, keďže nedokonale odkôstkovali, a tie ktorým sa podarilo odstrániť dužinu z kôstky, tak len za dlhší čas, a teda za väčších prevádzkových nákladov, čo po prekalkulovaní spotreby elektrickej energie, vody a straty času na obsluhe, sa v konečnom dôsledku preukázali ako drahé a neefektívne zariadenia.
S poukazom na odporúčanie komisie z 2. marca 2010 zverejneného v Úradnom vestníku EÚ pod č. 2010/133/EU, ktoré sa týka prevencie a zníženia kontaminácie liehovín z kôstkovíc a z výliskov kôstkovíc etylkarbamátom a monitorovania hodnôt etylkarbamátu v týchto nápojoch, je potrebné zdôrazniť dôležitosť odkôstkovania spracovávaného ovocia na kvas.
![pitters](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/08/pitters.jpg)
![2020-A](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2020/04/2020-A.jpg)
![pitters](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/08/pitters.jpg)
![2020-A](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2020/04/2020-A.jpg)
Tento potravinársky stroj (odkôstkovač a drvič v jednom) na prípravu ovocných kvasov sa osvedčil ako spoľahlivý stroj počas vlastnej činnosti najmä pokiaľ ide o časť funkcie odkôstkovača jeho efektívnosťou oproti lacným odkôstkovačom na trhu, čo spočíva jednak v rýchlosti odkôstkovania, a to v priemere 20 kg za 2 minúty kôstkovín ako sú marhule a slivky a 20 kg za 1 minútu kôstkovín ako sú čerešne a višne (čas merania odkôstkovania ovocia v plne dozretom stave, teda v jedinom stave, ktorý je vhodný na prípravu ovocného kvasu), ako aj jeho zhotovenie v relatívne malých rozmeroch (priemer hlavného valca je 46,5 cm a celková výška 118,5 cm vrátane odnímateľného násypníka) a relatívne nízkej váhy (75 kg) s násypníkom, čím je toto zariadenie ľahko premiestniteľné dvoma obsluhovateľmi. Napája sa na 400V, 50Hz, max. 16A (inštalovaný je elektromotor s príkonom 1,5kW) a na vodu bežnou hadicovou (klik) rýchlospojkou 3/4" pri štandardnom tlaku do 0,6 MPa. POZOR: na prípravu kvasu sa nepoužíva chlórovaná voda!
Navyše, ak sa pri pláne kúpiť potravinárske stroje na spracovanie ovocia na prípravu ovocných kvasov prekalkuluje koľko stojí odkôstkovač samostatne a drvič samostatne, tak už samotná vstupná investícia je najvýhodnejšia pri tomto 2 v 1 zariadení, pričom ide o rýdzo nerezový výrobok, čiže materiálovo trvácny stroj aj v rotačných častiach, kde aj keď kvalitný elektromotor, ale po dlhoročnej prevádzke, je ľahko vymeniteľný, ak by vznikla v budúcnosti potreba vymeniť jedinú motorickú časť. Rezné kotúče je spravidla po ročne prevádzke, čo závisí samozrejme od množstva používania, potrebné preostriť, čo je prirodzené opotrebenie rezných častí na jednotlivých 3 rezných kotúčoch: 1 na slivky a marhule, 1 na čerešne a višne a 1 na jablká a hrušky resp. iné ovocie bez centrálnej kôstky.
![pitter+hopper](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/08/pitterhopper.jpg)
![2020-C](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2020/04/2020-C.jpg)
Keďže zariadenie je určené na prípravu kvasov pre liehovary na výrobu ovocných destilátov vrátane pestovateľského pálenia ovocia v prevádzkach pestovateľských páleníc, nie je preto vhodné používať chlórovanú vodu!
Cena: 3 300 € + 660 € DPH (20%) = 3 960 €
Spracováva rôzne druhy kôstkovín a ďalšieho ovocia, pričom je potrebné poznamenať, že broskyne nie je všeobecne vhodné odkôstkovávať strojovo (kvôli veľkej a drsnej centrálnej kôstke), čiže len pre broskyne platí, že po ručnom rozpoltení a odstránení kôstky broskyne následne rozdrviť na reznom kotúči určenom na jablká a hrušky.
![hopper-plate](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/08/hopper-plate.jpg)
![plate.in.cylinder.plums](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/08/plate.in_.cylinder.plums_.jpg)
![plate.in.cylinder.cherries](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/08/plate.in_.cylinder.cherries.jpg)
![hopper-top1](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/08/hopper-top1.jpg)
![2020-B](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2020/04/2020-B.jpg)
![2020-E](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2020/04/2020-E.jpg)
![2020-KOTUC](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2020/04/2020-KOTUC.jpg)
Ako je možné vidieť na fotografii, kôstky od sliviek sú dokonale oddelené od dužiny, čo platí aj o marhuliach, čerešniach, ako aj višniach.
![](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/03/kostky.jpg)
Pokiaľ ide o odkôstkovanie, je potrebné brať do úvahy, že nie každá kôstka ovocia je presne rovnaká, teda nielen pokiaľ ide o veľkosť, ale aj pevnosť a povrch, čo môže spôsobiť, že nepatrné množstvo kôstok sa počas procesu rozdrví - avšak ide len o zanedbateľné množstvo.
![plates](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/08/plates.jpg)
![2020-D](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2020/04/2020-D.jpg)
Toto zariadenie 2 v 1 je dodávané s dvoma reznými kotúčmi: 1 pre väčšie odrody sliviek a marhúľ a 1 pre všetky odrody čerešní a višní. Rezný kotúč pre všetky odrody jabĺk, hrušiek a iného ovocia bez centrálnej kôstky je v prípade záujmu doúčtované za cenu 312,00 € s DPH. Tiež pripravujeme rezný kotúč pre menšie odrody sliviek (bystrické, či mirabelky). V prípade objednania rezného kotúča samostatne na čerešne a slivky, ich kúpna cena jednotlivo je v sume 182,50 € + 36,50 € DPH = 219,00 € s DPH. Váha nerezového rezného kotúča je cca 3,5 kg. V prípade objednania rezného kotúča samostatne na ovocie bez centrálnej kôstky (hrušky, jablká), jeho kúpna cena je 260,00 € + 52,00 € DPH = 312,00 €. Tieto rezné kotúče dodávame VÝLUČNE len našim zákazníkom, ktorí si zakúpili toto zariadenie 2 v 1 resp. kúpili od nášho zákazníka (potrebné uviesť pri objednávke).
Nerezové nadstavce sú určené na napojenie na bežné stavebné miešadlá. Tieto nadstavce už nevyrábame.
![](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/03/vrtula2.jpg)
Pridané rezné časti počas miešania zvyšujú kvalitu kvasu, teda dosiahnutím úplného rozdrvenia dužiny, sa dosiahne aj lepšia výdatnosť ovocného kvasu (pokiaľ ďalšie vlastnosti spracovávaného ovocia sú vhodné na kvasenie a bol dodržaný postup prípravy kvasu, ktorý uvádzame v časti Ako správne pripraviť kvas).
Objednávkový formulár
![](https://lechmann.sk/wp-content/uploads/2018/03/kostky.jpg)